Ужгород святкував День Пластуна:)

Фестиваль пластової творчості “День пластуна” — мистецька акція, яку традиційно проводить Національна скаутська організація України Пласт у Львові з 1992 року. Заснували її члени пластового куреня “Лісові Чорти” Славко Козак, Нестор Дацишин та В’ячеслав Олійник.

Цього року на свято завітало і юнацтво зі станиці Ужгород. Всі ми дуже приємно вражені від Львова, від шаленої кількості пластунів (а їх було близько 1500 чол.), а наступного року будемо їхати підкорювати вершини “Дня Пластуна” 🙂

Гурток "Мавки" на Дні Пластуна 2011

У свої перші роки Фестиваль був радще пародією на популярну у ті часи в Україні моду присвячувати ледь не кожен день якійсь професії. У той час Фестиваль мав вигляд великого “парку атракціонів” чи то “скаутського ярмарку” і кожен пластовий курінь готував власну атракцію. Тут були власні гроші, діяли свої закони та правила. Тоді акція була суто локального, міського значення.

Починаючи з 2006 року організатори фестивалю щороку змінюють тематику проведення “Дня Пластуна”. Ця тематика була започаткована для того, щоб надати усьому дійству певної атмосфери і спрямування, щоб усе разом це створювало цілісну картину. Окрім того цей антураж створюється організаторами за допомогою урочистого відкриття фестивалю (це завжди справжнє шоу, із танцями, відео та залученням великої кількості різноманітної техніки), особливого оформлення залів, та іншими деталями. Тематика є досить широкою, щоб команди не були надто обмежені у їхньому творчому процесі. Тому й не дивно, що жанри вистав, здавалось би, одного спрямування є досить різноманітними, від комедії до трагедії, при чому іноді — це все поєднується у одній театральній постановці.