Ужгородські пластуни взяли участь у передачі Вифлеємського Вогню у країнах Прибалтики

З 18 по 22 грудня 2010 р. ужгородські пластуни – пл.розв. Юля Воротняк (курінь ч. 38 ім. Миколаї Божук) та ст.пл. Андрій Ребрик, ЦМ   у складі офіційної делегації Пласту – НСОУ взяли участь у передачі Вифлеємського Вогню Миру українцям Латвії, Литви та Естонії, а також скаутам з Білорусії (БРСА).

Передача Вогню українській громаді в м. Єлгава, Латвія

Під час передачі Вогню білоруським скаутам, Мінськ

Вперше українські пластуни передавали Вогонь своїм білоруським друзям. Передача відбулася у кадетському корпусі №1 у Мінську

В українській церкві після служби Божої Таллін, Естонія

Дуже тепло прийняла пластунів українська громада Естонії. За що дякуємо п. Анатолію Лутюку, Вірі Коник, Ростику Чикальському. Для пластунів була проведена екскурсія Українським Центром. Також учасники мали змогу власноруч виготовляти “черпаний” папір за давньою технологією. Крім цього, делегація взяла участь у святкуванні дня Св. Миколая в Талліні, що відбулося в приміщенні Будинку туриста в самому центрі міста.

Церква Пресвятої Трійці, Вільнюс, Литва

З самого ранку пластуни приїхали до Вільнюса, де відбулася передача Вогню в українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці. Щиро дякуємо за гарну зустріч о. Павлу та о. Августину.

фото (с) Артема Жукова

офіційна новина на Пластовому Порталі