Мукачівська Єпархія та Закарпатська Округа підписали Меморандум про співпрацю

7 травня 2018 р. Мукачівська Греко-Католицька Єпархія та Закарпатська Округа Пласту – НСОУ підписали Меморандум про співпрацю. Підписання відбулося у Єпископській резиденції у Кафедральному соборі м. Ужгорода.

На підписанні Меморандуму були присутні пластуни з Ужгорода, Мукачева та Хуста, а від Мукачівської Єпархії – Єпархіальний єпископ Мілан Шашік, о. Веніамін, ЧСВВ (Мукачево), о. Іван Фурик (Верхній Студений), а також батьки, друзі та прихильники Пласту.

Опісля, сторони обмінялися подарунками: пластуни подарували Єпископу книги про історію Пласту на Закарпатті, Пластовий мартиролог та інші видання, а також відповідну грамоту з нагоди підписання. А Владика Мілан у свою чергу подарував пластунам ікону Святої Трійці.

Після підписання для пластунів була організована екскурсія Єпископською резиденцією, яку провів Владика Мілан та мистецтвознавець Михайло Приймич.

Деякі напрямки співпраці, викладені у Меморандумі:

  • Проведення спільних заходів для молоді (семінарів, тренінгів, лекцій, консультацій, круглих столів, конференцій фестивалів, прощ, таборів тощо).
  • Підготовка волонтерів до роботи із молоддю.
  • Створення нових і підтримки існуючих пластових осередків.
  • Залучення молоді до практикуючого християнського способу життя.
  • Створення і підтримка Капеланської служби в структурі Пласту.

Від імені Закарпатської Округи висловлюємо подяку Станичним: Ужгорода – пл.сен. Людмилі Лівак, Гр., Мукачева – ст.пл. Миколі Міщенку, ЦМ, Хуста – пл.сен. Юрію Сарваді, ЦМ.

*

Нагадаємо, 25 листопада у Києві під час ІІ Крайового пластового конгресу голова Пласту Станіслав Андрійчук та Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав підписали Меморандум про співпрацю.

Джерела:

*