День Пласту, 15 квітня 2018, Ужгород

День Пластової Присяги в Ужгороді, 2018

15 квітня 2018 р. Станиця Ужгород відзначила 106-ту річницю від дня Першої Пластової Присяги. В рамках свята пластуни провели Великодні гаївки та забавлянки, а також організували невелику теренову гру “Стань пластуном”. Участь у святі взяли також пластуни зі станиці Хуст.

День Пласту, 15 квітня 2018, Ужгород
Новаки Яринка Карабін та Юрчик Лівак, День Пласту, 15 квітня 2018, Ужгород

На відкритті свята був присутній також заступник міського голови Ігор Фартушок, який привітав пластунів зі святом та з отриманням фінансування на пластову домівку в рамках громадського бюджету міста Ужгорода.

Голова Станиці Ужгород пл.сен. Людмила Лівак:

Дякуємо всім-всім, хто з нами святкував. Було надзвичайно приємно провести разом час і відчувати цікавість та підтримку. Для нас це дуже важливо, щоб зростати і рухатися далі. Ми також щиро дякуємо усім, хто підтримав своїм голосом наш проект “Пластової домівки”.

Після великодніх гаївок, пластуни взяли участь у тереновому змазі, що складався з шести точок – Гра Кіма, вузли, пластовий чай, лабіринт, павутинка та пластова лілейка. Кожному учаснику був виданий “Пластовий паспорт”, до якого треба було назбирати максимальну кількість наліпок за виконання завдань на точці.

У підсумку гри, пластуни власноручно зробили ось таку пластову лілейку. За ідею дякуємо Софії Будник та Любов Павлишин, а за реалізацію – усім учасникам свята;)

Майстерка "Пластова лілейка"
Майстерка “Пластова лілейка”

Під час Дня Пласту діяв також інформаційний пункт та фотозона, де кожен бажаючий міг сфотографуватись у пластовому однострої.

При цій нагоді за допомогу в організації висловлюємо подяку Андрієві Осадчуку, Сергієві Кубику, видавництву “Гражда“, батькам та всім, хто долучився до нашого свята!

Інформація від Ужгородської міської ради:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1005500329612511&id=546368988858983

Трохи фото зі свята

Джерела: