Четверта Дивогонка в Ужгороді зібрала 100 учасників

Дитячі велоперегони Дивогонка відбулися в Ужгороді вже вчетверте. Цього разу захід проводився 1 червня та був присвячений Міжнародному дню захисту дітей.Кількість учасників у порівнянні з попередніми велоперегонами практично не змінилась, катались в основному учасники, котрі вже на Дивогонці не вперше. Тішить, що є знайомі обличчя та діти, які з нетерпінням чекають гонку щоразу.

Координацію цього дитячого заходу, що проходить двічі на рік у 20 містах України, незмінно беруть на себе Пласт та Дивосвіт — скаутські громадські організації. Також значну матеріальну частину забезпечують всеукраїнські та місцеві спонсори, без яких важко влаштувати свято, яке б сподобалось дітям. Адже за рахунок членського внеску, котрий учасники сплачують під час реєстрації, вдається покрити лише організаційні витрати — як закупівля медалей, транспорт, зв’язок та інше.

Сьогоднішній захід також підтримало багато друзів, спонсорів, добродіїв. Зокрема волонтерами були ужгородські пластуни, організаційну підтримку та призи забезпечили веломагазин Велогранд, студія “Коцка”, кафе-бар Арізона, дитячий санаторій Малятко, клініка Гемо Медика, студія танцю та фітнесу “Сказка”, а також виробник сувенірних металевих знаків зі Львова. Дивогонку підтримала також і Ужгородська міська рада.

Підсумовуючи, можна сказати, що велоперегони вдалися, адже діти отримали медалі, призи, грамоти та (сподіваємось) задоволення. Проте завжди є до чого прагнути, тому вже зараз починаємо планувати наступну Дивогонку, що має відбутися у вересні цього року.

фото ст.пл. Артема Кузнєцова