Де живу — там і хочу!

22-25 листопада 2012 року в Києві відбувся вишкіл виховників УПН “Де живу – там і хочу!”. На вишколі були представники різних міст України: Львова, Дрогобича, Тернополя, Слав’янська (Донецька округа), Кам’янця-Подільського, Ужгорода, Здолбунова (Рівненьська округа), Чернівців та Івано-Франківська.

З приємністю згадую кожну хвилину, проведену на тому вишколі, який зібрав неймовірних людей і подарував надзвичайні враження. Колись мені доводилося бувати на різних вишколах, однак вишкіл для новацьких виховників таки кардинально відрізняється. Він повністю змінює погляди на роботу з дітьми. Якщо більшість людей ще пам’ятає себе в юнацькому віці й пригадує свою поведінку, то повернутися думками у 6- 8-річне дитинство видається трохи заскладним завданням. Вишкіл все кардинально змінив і таки занурив з головою в дитинство.

Звісно, вишкіл був просто під зав’язку “набитий” іграми, які готували як самі учасники, так і провід, та творчими завданнями, над якими часом треба було добряче поламати голову. Найцікавішим і найбільш корисним видалося практичне заняття – планування і проведення сходин зі справжнісінькими новаками. Це просто геніальний спосіб одразу випробувати свої сили, застосувати свої знання і побачити прогалини, допущені під час планування.

Вишкіл, у цілому, надихнув до подальшої праці і дав змогу віднайти абсолютно нові та свіжі ідеї.

Тому величезна подяка проводу, а особливо коменданту ст.пл. Ользі Аркадьєвій, Гр, за чудову організацію цього свята!

ст. пл. вірл. Людмила Лівак