Пласт найбільша дитяча та молодіжна організація в Україні – висновки експертів ЄС.

Найбільша молодіжна та дитяча організація – це скаутська організація України “Пласт”, що працює за власною системою навчання.

НСОУ “Пласт” є однією з найбільших національних молодіжних скаутських організацій. ЇЇ діяльність спрямована на сприяння всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт сприяє вихованню молоді як свідомих, відповідальних і вартісних громадян національної та світової спільноти, провідників суспільства.

Пласт був створений у 1911 році, незабаром після заснування світового скаутського руху. Відродження українського скаутингу почалося наприкінці 80-х, одночасно із національним відродженням країни, і, крім декларації про аполітичність, була прийнята патріотична та націоналістична ідеологія організації.

Для досягнення виховних цілей Пласт використовує власні методи навчання. Основні принципи включають в себе добровільне членство,освіту і навчання через гру та працю, поступову систему вдосконалення та випробувань, заохочення ініціативи та самоврядування, сприйняття природиі життя в природі, підтримку особливих інтересів і талантів дітей та молоді.

На відміну від більшості скаутських організацій у світі, де членство обмежене до 25-річного віку, членство в Пласті є пожиттєвим і структурованим ієрархічно.

Пласт в Україні об’єднує близько 10 000 членів різного віку і тому єнайбільшою скаутською організацією України.Сьогодні налічується близько 130 місцевих осередків Пласту в усіх 24 областях України, а також в Автономній Республіці Крим. Пласт активно співпрацює з органами державної влади та іншими громадськими організаціями, що втілюють в життя різні соціальні та освітні проекти.

Серед щорічних акцій Пласт традиційно займається поширенням Вифлеємського Вогню Миру серед місцевих громад, що робить діяльність організаціївідкритішою широкому загалу. Крім України, Пласт також офіційно існує у восьми країнах; всі організації об’єднуються у Конференцію Українських Пластових Організацій.

Прес-служба Пласту
переклад з англійської Христина Міщій

http://www.plast.org.ua/news?newsid=6793

Бажаєте приєднатись до пластунів?