Вісті з табору (оновлено, 12 липня)

У ці дні триває мандрівна частина станичного табору “КрокУкроК” – хр. Чорногора (стаціонарна частина відбулася поблизу с. Дубриничі).

12 липня, вівторок, 16.00

Як повідомив комендант табору “Крок у крок” ст.пл.прих. Андрій Будник, заночувавши вчора біля озера Несамовите, сьогодні вранці учасники взяли найвищу вершину українських Карпат – Говерлу (2061 м). І станом на цей час активно чимчикують до с. Луги, звідки автобусом повернуться до Ужгороду.

11 липня, понеділок

Почалася друга – мандрівна – частина табору “Крок у крок”. Як повідомив ст.пл.прих. Артем Кузнєцов табір успішно вийшов на хребет Чорногора в р-ні г. Піп Іван Чорногірський. Щиро вітаємо всіх учасників табору, котрі не дивлячись на труднощі та втому взяли перший двотисячник. Для багатьох це перший двотисячник у їхньому житті. Також від імені проводу вітаємо наймолодшу учасницю мандрівки – Оленку Петрінко за виявлену мандрівничу мужність та терпеливість 😉

Учасники табору "Крок у крок" на хребті Чорногора

Щиро вітаємо з днем народження рахівську пластунку Олесю Василинюк. Бажаємо їй вправно та з легкістю долати географічні та життєві висоти!

7 липня, четвер

Цього дня на таборі відбулося свткування українського народного свята – Івана Купала з усіма відповідними атрибутами – плетенням вінків, Мареною та Купайлом, купальськими піснями і звісно ж – ватрою.

На Івана, на Купала

У вівторок, 5 липня, до закарпатських пластунів на галявину до табору прийшло трохи сонця і тепла. Це дало змогу гарно провести день, організувати змагання з волейболу. Інструктори мали змогу відчитати свої гутірки в повному обсязі, як того вимагає таборова програма. У вечері цього дня відбулася надзвичайно весела рольова ватра на тему “Пластове кіно майбутнього”. Таборовики презентували 3 серійну сценічну постановку “Вася Пластун та таємничий намет”. Хочеться відзначити надзвичайно вправну акторську майстерність друга Огурчика (Костя Мачишак, к. ч.45 ім. Ф. Корятовича) та подруги Лесі Василинюк (гурток “Ластівята”, Станиця Рахів).

Понеділок, 4 липня, розпочався теоретичними та практичними гутірками з піонірки, табірництва та куховаріння. Відтак, після обіду відбулася цікава і пізнавальна гра на історичну тематику, пов`язана з ім`ям одного з засновників Пласту – Олександром Тисовським. Учасники мали знайти 120 частинок від пазлу, який потім мали скласти. Зображення на пазлі – художній портет О. Тисовського.

Нижче подаю кілька знімків з місця подій.

У неділю, 3 липня учасники відвідали Службу Божу в с. Дубриничі. По обіді мали гутірки з історії Пласту та співів.

Не зважаючи на дощик наші таборовики приїхали на місце, і розтаборувалися. Провели відкриття і продовжили облаштовувати свій таборовий побут.